top of page
חיפוש

אמזון

  • 27 בפבר׳ 2024
  • זמן קריאה 3 דקות

חדשנות | amazon | קורונה | סרנדיפיטי  (פוסט למתקדמים)



רבות נכתב על הקשר בין סרנדיפיטי וחדשנות ויש מספר רב של דוגמאות מוכרות של חברות ענק שנולדו ממפגש אקראי ומאד סרנדיפי (פייפאל, וויקיפדיה ועוד). עם תחילת הקורונה נחשפנו מצד אחד להרבה דברים טובים שקרו לנו במקרה ומתוך אילוצים ומהצד השני התעוררה דאגה בארגונים חדשניים שהעבודה מרחוק תשפיע מאד על היכולת של העובדים לייצר רעיונות חדשים ולחשוב מחוץ לקופסת המסך והזום. 

במסגרת המאמץ שלי לקדם סרנדיפיטי שיקדם חדשנות אני בהחלט מאמינה בהגעה פיזית למקומות העבודה. אני רואה חשיבות רבה באינטראקציה בפינת הקפה, במטבח או במסדרונות הארגון. אני יודעת שאין תחליף למבטים בפגישות וללוח עם הטוש שנמצא שם ועליו מתעופפים נוירונים של רעיונות. 

והנה אתמול זכיתי לראות זאת מקרוב בחברת הענק amazon בזכות פגישת זום שנולדה ללא תכלית כשפנה אליי גיא דרך הלינקדאין. גיא גר בסיאטל ומרגיש על בשרו את דילמת העבודה מהבית ומחירה החדשני. אז חפרתי לגיא קצת וביקשתי להבין איך זה נראה מבפנים. והנה לפניכם הדגמה מדהימה – של ארגון חדשני וענק בו המנכ"ל מבין את החשיבות של ההגעה למשרד והעובדים הצעירים (שחלקם רואים בגל ההתפטרות אופציה לא רעה) לא ממהרים להיענות לקריאה זו....

amazon – היא חברה שדוגלת בעקרונות של ת'כלס, של פשטות, חסכנות – או כמו שכתוב ברשימת העקרונות המנהיגותיים שלהם:    accomplish more with less- Ffrugality.  חדורי מטרה וראיית הלקוח אין באמזון זמן או פינוקים לבזבז.

לצד זה גם המנכ"ל  Andy Jassy מבין שהוא צריך את העובדים חדשניים ואין מנוס מהגעה למשרדים. באפריל 2021 התפרסמה כותרת

Amazon-  to Bring Workers Back to Offices by Fall - The company told employees it is planning a “return to an office-centric culture as our baseline.”

אבל גל קורונה נוסף והדיפה רצינית מצד העובדים הביאו את המנכ"ל הצעיר יחסית להוציא מייל נוסף עם המשפט הבא: 

“We’ve adjusted our guidance on our plans for returning to the office and added more clarity. Going forward, we’ve decided to offer Amazonians a mix of working between the office and home”.

ואז כעבור כמה חודשים הגיעה ההודעה הבאה: 

"We’ve been thinking about how to balance our desire to provide flexibility to work from home with our belief that we invent best for customers when we are together in the office, we know that Amazonians will do the work from where it will yield the best result for customers.”

והנה שאלות שהציפה ההנהלה בפני העובדים:

“do we need to be working in person together every day to collaborate and invent best, and how do we build connections and culture best?” 

ועוד מחשבה שהציפו באמזון- 

“We also know that many people have found the ability to work remotely from a different location for a few weeks at a time inspiring and reenergizing. We want to support this flexibility and will continue to offer those corporate employees, who can work effectively away from the office, the option to work up to four weeks per year fully remote from any location within your country of employment.”



והנה המשפטים שבאמת מראים את הגמישות המחשבתית וההבנה שזו תקופה מאד מאתגרת לארגונים חדשניים- 

“As mentioned earlier, these are unusual times and we’re all learning together what we believe is the best way to work together to make customers’ lives easier and better every day. And with it being so early in our mission, with lots of invention and change in front of us, you can bet that we will continue to adjust as we keep learning what makes most sense for our customers and teams.”

~~~~~~

אז יש כאן דוגמה להתנהלות שבמתח בין העובדים והחדשנות / בין הת'כלס והמרחב של אי התכליתיות / בין הבית למשרד.....  משהו שרבים מאיתנו חווים בשנתיים האחרונות. 

והסרנדיפיטי – חשוב ממש לזכור שאם לא נייצר את המפגש, את ההזדמנות ונשקיע הכל רק במשימה – אז גם נגלה ירידה בחדשנות, בשמחת החיים ויהיה לדעתי ממש משעמם. 

גיא אמר שכרגע יש בפייפליין מספיק רעיונות חדשניים בפיתוח לשנתיים הקרובות, אבל הנזק האמיתי של הריחוק מהמשרד יצוף בעוד כחמש שנים....  אנחנו נהיה כאן ונחכה ונראה. 



 
 
 

コメント


bottom of page